Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Tussen 2022 en 2024 verschijnen vijf kunstwerken in Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen. lees meer

Fietstocht

01.07.2022

Kunstroute Harlindis & Relindis

Kunst en cultuur in Maaseik staat in 2022 volledig in het teken van Harlindis & Relindis.

Harlindis en Erlindis, twee heilige dames, speelden een cruciale rol in de ontwikkeling van de Maasvallei. Maaseik viert dit met een ommegang in september, die slechts eens om de 25 jaar wordt georganiseerd. Maar liefst een half jaar lang baadt Maaseik in een sfeer van verbindende creativiteit met ondermeer een indrukwekkende Kunstroute en flankerend Cultuurprogramma.

Nieuw aan deze Ommegang-editie is dat kunst, poëzie, literatuur, dans, kunst, verbinding, co-creatie én inclusie evenwaardige sleutelwoorden zullen zijn.

Kunstroute

De Kunstroute maakt deel uit van het flankerende programma van Kunst aan de Maas. Op spannende locaties in het centrum van Maaseik, maar ook in het mooie landschap aan de Maas van Heppeneert tot Aldeneik presenteren kunstenaars hun verhalen. Door expressie van hun ideeën creëren ze samen met de Ommegang een totaalbeleving.

Meer info op www.harlindisrelindis.be/kunstroute