Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Tussen 2022 en 2024 verschijnen vijf kunstwerken in Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen. lees meer

Completed installation of Waterlicht artwork by artist Daan Roosegaarde iin Salam Park in Riyadh, Saudi Arabia on October 30, 2022, as part of the 2022 Noor Riyadh Festival. Photo by David Boyer/ABACAPRESS.COM

expo

29.09.2023

WATERLICHT – Daan Roosegaarde

Laat je zintuigen prikkelen in het droomlandschap WATERLICHT. Als een virtuele vloed gemaakt van LEDs, software en lenzen overspoelt WATERLICHT de oevers van de Maas. De speciaal voor deze plek ontworpen presentatie brengt op spectaculaire wijze de kwetsbaarheid van de Maasoevers in beeld.

WATERLICHT laat je ervaren hoe hoog het water zou komen zonder menselijke interventie. Je voelt je als bezoeker omgeven door water en je kan de blauwe golven van licht en mist in een megaprojectie over honderden meters aanraken.

Met het sensationele kunstwerk WATERLICHT vraagt Daan Roosegaarde aandacht voor de stijgende waterspiegel als gevolg van de opwarming van de aarde. Beleef samen de kracht van het water en de gevolgen die het met zich mee kan brengen. De speciaal voor Kotem ontworpen presentatie van WATERLICHT brengt op spectaculaire wijze de kwetsbaarheid van de Maasoevers in beeld. Internationaal gerenommeerd kunstenaar Daan Roosegaarde creëert indrukwekkende droomlandschappen, die de kracht en de schoonheid van water visualiseren.

WATERLICHT zal in Belgische première gaan in Kotem-Maasmechelen. WATERLICHT werd bekroond als Winner of IESNYC Lumen Award New York 2020, Global Future Design Award 2019, LIT 2017 Lighting Designer of the Year USA and The Best Lighting Environment Design China.

De toegang tot WATERLICHT is gratis. Je reserveert op voorhand wel een ticket met een tijdsblok van een halfuur. Reserveren kan hier.

Voorzie voldoende tijd om de eventlocatie tijdig te bereiken. Je wandelt minimaal een halfuur! Kom met de fiets om dichterbij te parkeren. Wanneer je tijdsblok verstreken is, word je niet meer tot de eventlocatie toegelaten.

Geschikt voor alle leeftijden.
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
WATERLICHT vindt plaats in alle weeromstandigheden.
Toegang is gratis.
Parkeren kost 1 euro per auto en 0.5 euro per fiets.

Tickethouders krijgen in de loop van augustus via een persoonlijke mail meer praktische informatie over toegangsroutes, parkeergelegenheden en dergelijke.

Waterlicht is een organisatie van het lokaal bestuur Maasmechelen en CC Maasmechelen, met de steun van RLKM – RivierPark Maasvallei.
Met dank aan de verenigingen van Kotem, Tonnie Van Den Broek, Martin Penders, Freddy Gerekens en Noël Penders, Agentschap voor Natuur en Bos en De Vlaamse Waterweg

 

X