Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Tussen 2022 en 2024 verschijnen vijf kunstwerken in Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen. lees meer

De Maas inspireert

De Maas is onlosmakelijk verbonden met het leven. Ooit woelig, vaak lieflijk. Ze inspireert, beheerst, geeft richting en brengt afleiding. Naast kunst brengt dit project boeiende getuigenissen over het leven in de Maasvallei naar u.

Het RivierPark Maasvallei is een markant voorbeeld van hoe zowel natuurlijke als menselijke krachten een landschap vormen. Dat is echter niet altijd even duidelijk te zien in het landschap. Het is dan ook geen toeval dat Kunst aan de Maas net dat aspect met de hulp van kunst tracht zichtbaar te maken. Één van de architecten van dit geboetseerde landschap met nieuwe natuur is ingenieur-op-rust Herman Gielen van de Vlaamse Waterweg

Jorien Uytdenhouwe is leraar in verschillende kunstvakken, illustreert in bijberoep en is lid van de bewonerswerkgroep in Maaseik rond Kunst aan de Maas. Ze vertelt over ‘De Andolfini Bruiloft’, over de Maas en over kunst op haar oever.

Rudi Smeets is uitbater van café Maasvallei in Herbricht. Na het extreme hoogwater van 2021 moest hij de boeken sluiten. Bekijk zijn verhaal voor Kunst aan de Maas.

X