Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Tussen 2022 en 2024 verschijnen vijf kunstwerken in Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen. lees meer

nieuws

04.07.22

Benjamin Verdonck sluit af in Museumkerk van Oud-Rekem

Museumkerk Oud-Rekem

Na eerdere passages in Boyen en Elen bereikt het werk van Benjamin Verdonck zijn eindpunt. Het werk wordt voor een laatste keer getoond in de Museumkerk van Oud-Rekem. In diezelfde kerk wordt ook een film van Luc Smeets getoond. ‘Van bron tot monding’ volgt de Maas vanaf haar bron in Frankrijk tot de monding in de Noordzee. In het begin is deze rivier nauwelijks zichtbaar maar gaandeweg ontvouwt zij zich tot de imposante rivier die als een levensader door de Maasvallei stroomt.

 

De zomer van Kunst aan de Maas

Intussen draait het programma op volle toeren. Om de cultuurzomer rond Harlindis & Relindis te versterken, werd schrijver en voormalig Antwerps stadsdichter Maarten Inghels aangesproken. Hij zal een woordsculptuur in zand realiseren in Heppeneert, Maaseik. Ook het kunstwerk van Mark Dion zit in zijn opstartfase. Vanaf begin augustus zie je zijn levensboom groeien in Herbricht, om tegen midden september volledig klaar te zijn. Het eerste permanente werk is dus in zicht. Dan maken we ook de kunstenaar bekend voor het volgende werk in Kinrooi. Tijdens de Dorpsdagen in Neerharen op 13 & 14 augustus krijg je een eerste voorsmaakje van Kunst aan de Maas. Een gids neemt je mee van de Museumkerk in Oud-Rekem naar Herbricht waar het werk van Mark Dion komt. Inschrijven kan via [email protected].

X