Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Er verschijnen vijf kunstwerken in Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen. lees meer

nieuws

07.04.23

Studenten geïnspireerd door Kunst aan de Maas

In de afgelopen maanden werkten heel wat Limburgse kunststudenten op de thema’s van Kunst aan de Maas. De studenten van PXL-MAD bezochten Geneuth en Maaswinkel. De studenten fotografie en productdesign van LUCA school of arts campus C-mine brachten een werkweek door in De Wissen. Het projectteam van Kunst aan de Maas wacht hun jury’s af om te bekijken hoe hun werkresultaten in de Maasvallei getoond kunnen worden. 

Voor de studenten van het departement architectuur en kunsten van de UHasselt was de opdracht heel concreet: hun seminarie Circulair Bouwen werd toegepast op Kunst aan de Maas. Ze ontwierpen paviljoenen met steeds dezelfde set recupereerbaar hout. Eén van deze paviljoenen, LENSCAPE, kan je vanaf april bewonderen in Elen langs de Maas (tussen Bichterweerd en Elerweerd). Ook te ontdekken tijdens de Kunstfietsdagen op 28/29 mei! 

De balken voor dit paviljoen worden drie jaar na mekaar gebruikt voor verschillende ontwerpen. Zo onderzoeken de studenten de circulaire mogelijkheden van het verkregen basismateriaal. Daarnaast is het ook een rustplek en uitkijkpunt geworden, speciaal ontworpen voor deze plek. De docenten en studenten hopen dat het paviljoen lang genoeg kan blijven staan om insecten en vogels te laten nestelen in het vlechtwerk. 

X