Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Tussen 2022 en 2024 verschijnen vijf kunstwerken in Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen. lees meer

Studenten fac ARK UHasselt

LENSCAPE

LENSCAPE werd ontworpen en gebouwd door studenten architectuur van de UHasselt. Het is een tijdelijke schuilplek en een rustpunt met uitzicht over de Maas, op de grens tussen ontginning en nieuwe natuur. Een plek om te reflecteren. Bijvoorbeeld over de impact van ons grondstoffengebruik. In het RivierPark Maasvallei is ontginning gekoppeld aan rivier- en natuurherstel, maar dat is helaas niet overal het geval.

LENSCAPE is het resultaat van het seminarie Circulair Bouwen en werd speciaal ontworpen voor deze plek. In het seminarie onderzoeken studenten hoe bouwen anders kan. Het paviljoen werd gebouwd met houten balken met de bedoeling dezelfde balken te gebruiken in verschillende constructies. Zo wordt er al van in de ontwerpfase nagedacht over hoe de constructie maximaal herbruikbaar te maken. Daarnaast maken de studenten gebruik van gerecupereerde, lokale materialen (zoals wilgentenen voor het vlechtwerk of bomen in de fundering die anders verhakseld zouden worden). Voor het paviljoen gedemonteerd wordt en een nieuw leven vindt in een volgend project, hopen docenten en studenten dat insecten en vogels zich komen nestelen in het vlechtwerk. 

X