Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Tussen 2022 en 2024 verschijnen vijf kunstwerken in Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen. lees meer

© Michiel De Cleene

Benjamin Verdonck

Reeks Smeermaas-Kessenich

Museumkerk Oud-Rekem

Van 29.06 tot 11.09.2022.

Kleine gebaren met grote impact

Benjamin Verdonck verkent al wandelend de Maasvallei. Onderweg verzamelt hij voorwerpen die iets vertellen over het gebied, van stenen en zaden tot plastic verpakkingen en verloren sieraden. Deze alledaagse voorwerpen behandelt hij als een soort relieken, die hij op unieke manier in verschillende kapellen in de Maasvallei presenteert. Zo groeien ze uit tot bijzondere reflecties over de relatie tussen mens en natuur.

Nieuwe wandelingen, nieuwe collecties

De collectie vondsten groeit aan tijdens nieuwe wandelingen in de Maasvallei. Hieruit ontstaan reeksen die te zien waren in de Kapel van Boyen en in de Kapel van de Heilige Rita op het domein Sipernau. Vanaf 29 juni is een nieuwe presentatie te zien in de Museumkerk van Oud-Rekem.

Bio

Benjamin Verdonck is theatermaker en beeldend kunstenaar. Zijn eigenzinnige praktijk, zowel binnen als buiten het theater, geeft vaak een hoofdrol aan ‘de dingen’. Verdoncks verzamelingen vestigen de aandacht op wat ons omringt. Met bescheiden ingrepen toont de kunstenaar het bijzondere in het alledaagse, een vorm van ‘zorg dragen voor’ die niet los te zien is van de menselijke veronachtzaming van de leefomgeving.

Praktische informatie

Museumkerk Oud-Rekem, Groenplaats 4, 3621 Lanaken

Dagelijks open van 13u-17u

 

 

Lees, kijk of beluister

Radio 2 (27.06.2022)

TV Limburg (27.06.2022)

Het Belang van Limburg (27.06.2022)

Het Nieuwsblad (27.06.2022)