Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Tussen 2022 en 2024 verschijnen vijf kunstwerken in Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen. lees meer

© Michiel De Cleene

Benjamin Verdonck

Reeks Smeermaas-Kessenich (afgelopen)

Kleine gebaren met grote impact

Benjamin Verdonck verkent al wandelend de Maasvallei. Onderweg verzamelt hij voorwerpen die iets vertellen over het gebied, van stenen en zaden tot plastic verpakkingen en verloren sieraden. Deze alledaagse voorwerpen behandelt hij als een soort relieken, die hij op unieke manier in verschillende kapellen in de Maasvallei presenteert. Zo groeien ze uit tot bijzondere reflecties over de relatie tussen mens en natuur.

Nieuwe wandelingen, nieuwe collecties

De collectie vondsten groeit aan tijdens nieuwe wandelingen in de Maasvallei. Deze waren achtereenvolgens te zien in de Kapel van Boyen en in de Kapel van de Heilige Rita op het domein Sipernau. Afsluiten deed de collectie in de Museumkerk van Oud-Rekem.

Bio

Benjamin Verdonck is theatermaker en beeldend kunstenaar. Zijn eigenzinnige praktijk, zowel binnen als buiten het theater, geeft vaak een hoofdrol aan ‘de dingen’. Verdoncks verzamelingen vestigen de aandacht op wat ons omringt. Met bescheiden ingrepen toont de kunstenaar het bijzondere in het alledaagse, een vorm van ‘zorg dragen voor’ die niet los te zien is van de menselijke veronachtzaming van de leefomgeving.

Praktische informatie

De verzamelingen waren te zien in de Kapel van Boyen, de kapel bij het kasteel van Sipernau en als afsluiter in de Museumkerk in Oud-Rekem waar half september 2022 afgesloten werd.

 

 

 

Lees, kijk of beluister

Radio 2 (27.06.2022)

TV Limburg (27.06.2022)

Het Belang van Limburg (27.06.2022)

Het Nieuwsblad (27.06.2022)

X