Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Er verschijnen vijf kunstwerken in Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen. lees meer

nieuws

28.03.22

Mark Dion bezoekt Herbricht

De Amerikaanse kunstenaar Mark Dion is geselecteerd is om het kunstwerk in Lanaken te realiseren. De 61-jarige Dion was eind vorige maand in het land en bezocht de locatie waar het kunstwerk zal verrijzen.

Hij nam uitgebreid de tijd om het gebied te verkennen en werd verwelkomd door burgemeester Marino Keulen en schepen Dominique Terwingen. Rudi Smeets van Café Maasvallei (bekijk de video met zijn verhaal hier) was zo vriendelijk zijn café nog eenmalig te openen om deze speciale gasten een lekkere tas koffie en pintje aan te bieden.

De kunstenaar zal in Herbricht een ‘Tree of Life’ neerplanten met daarin dieren en voorwerpen die verwijzen naar het omringende landschap. Streefdatum voor de realisatie hiervan is deze zomer. Ook tijdens de Dorpsdagen van Neerharen in augustus zal deze nieuwe ‘boom’ in de kijker worden gezet.

X